Retour Shein
Wil je een Shein product retourneren? Lees hier informatie over het beleid.

Hoe retourneer je een product naar Shein?

In een aantal stappen kun je makkelijk een product van Shein retour sturen:

 • Stap 1: log in bij je Shein account.
 • Stap 2: scroll helemaal naar onderen op de home pagina.
 • Stap 3: klik onder het kopje “hulp & ondersteuning” op “retourzendingen”.
 • Stap 4: klik op deze pagina onderaan op “start retourzending”.
 • Stap 5: kies DHL als pakketdienst, print een retourticket uit en plak deze op het pakket.
 • Stap 6: lever je pakket af bij een DHL-punt.

Hier kan het retourbeleid bekeken worden op de website van Shein.
Tot wanneer kun je een product retourneren?

Bij Shein kon je normaal tot 45 dagen na de aankoopdatum een product retour zenden. In de huidige situatie rondom de coronapandemie is deze retourperiode echter verlengd. Je kunt nu tot 75 dagen na je aankoopdatum een product retour sturen.

Retour Shein

Met welke pakketjesdienst versturen en moet ik verzendkosten betalen?

Shein gebruikt de pakketjesdienst DHL voor hun retourzendingen. Een retouretiket krijg je gratis bij je bestelling. Deze kun je via de stappen in het kopje “hoe retourneer je een product” online opvragen. Wanneer je meerdere producten van dezelfde bestelling wilt retourneren, is het belangrijk om deze in één pakket te stoppen. Dat scheelt namelijk extra kosten.
Mocht je om één of andere reden niet met DHL willen retourneren, dan is er ook de optie om het pakket zelfstandig terug te sturen. Je kiest dan zelf de pakketjesdienst waarmee je dit doet. Bij deze methode schrijf je het retouradres van Shein (deze kun je via de klantenservice opvragen, het is niet het adres dat al op het pakket staat) en geef je deze af bij een postkantoor naar keuze. Let wel op: bij deze manier van retourneren betaal je zelf de verzendkosten.

Welke artikelen kan ik allemaal retourneren?

Producten die je wilt retourneren moeten altijd schoon, ongedragen, onbeschadigd en ongewassen zijn. Ook moeten alle originele labels er nog aan zitten.

Er zijn een aantal soorten producten die niet teruggestuurd kunnen worden: ondergoed, lingerie, bodysuits, sieraden, de meeste accessoires, feestartikelen, producten voor DIY’s en benodigdheden voor huisdieren. Daarnaast ook geen cosmeticaproducten waarvan de hygiëneverzegeling al aangebroken is. Of een artikel geretourneerd mag worden, staat bij het artikel vermeld.

Heb je een beschadigd of verkeerd product ontvangen? Dan kun je het beste binnen 24 uur contact opnemen met de klantenservice.
Wanneer en hoe krijg ik mijn geld terug?

Als de retourzending ontvangen is, wordt het geld binnen vijf werkdagen overgemaakt. Het geld kan zowel worden teruggestort op je betaalrekening als je Shein portefuille. Je kunt zelf je voorkeur aangeven.

Meer over retourneren:

Feedback: info@retouradressen.nl

10 reacties op “Retour Shein”

 1. Gerrie van de Krol

  Best Shein,

  Ik wil graag 2 broeken retour doen maar kan het adres niet vinden.
  Wat is het retouradres?

  Met vriendelijke groet,

  Gerrie

   1. Ook wij willen wat retour sturen maar komen geen stap verder.
    Heeft iemand het retour adres van shein.

   2. Wij zitten hier ook met het zelfde .
    Je kunt nergens het retour adres vinden ,je vindt nergens geen nummer waar je even heen kunt bellen .
    Dit is echt een klote firma .
    Jose

 2. Shein what is your address because i like return 2pcs of dress that l order because its so small the one dress is they send me a wrong size…l order 2 dress for 1small and 1medium
  in l recieve 2 Larges
  hope to hear you very soon your return adress please
  Bevelyn

 3. Ga naar je SHEIN-app en kies icoon “mij” (beneden rechts). Dan kies je achter “mijn bestellingen” – bekijk alles. Hieronder staat dan icoon item retourneren en kan je aanduiden welk item je kan terugsturen. Dan alles stapsgewijs volgen en zo krijg je een ticket dat je kan afdrukken om op het pakket kleven om terug te kunnen sturen. Hopelijk zijn jullie geholpen.

 4. Ik heb mijn bestelling onder meerdere paketten gekregen. Maar krijg ik bij het retourneren maar 1 retourlabel. Hoe moet ik de rest van de paketten terugsturen?

 5. Ik heb een retourlabel aangevraagd via mijn telefoon maar ik krijg hem maar niet in mijn mail. Kan ik dit retourlabel nog ergens opnieuw aanvragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *